پرونده «حماسه حماس»/۶۹؛

تل‌آویو زیر آتش مقاومت منطقه/ پیروزی طوفان‌الاقصی بر شمشیر آهنین

تل‌آویو زیر آتش مقاومت منطقه/ پیروزی طوفان‌الاقصی بر شمشیر آهنین

بیش از هفتاد روز از آغاز جنگ در غزه می‌گذرد و صهیونیست‌ها هر روز از اهداف خود از هجوم به این باریکه دورتر می‌شوند.

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: رؤیای مذبوحانه اشغال غزه و کوچ دادن شهروندان فلسطین به مصر اگرچه در ابتدا برای سران تل‌آویو آسان به نظر می‌رسید، ولی گشایش جبهه‌های مقاومت در منطقه علیه رژیم، نه تنها این رؤیا را دست نیافتنی، بلکه جنگ را به کابوسی طولانی برای صهیونیست‌ها تبدیل کرده است. بیش از هفتاد روز از آغاز جنگ در غزه می‌گذرد و صهیونیست‌ها هر روز از اهداف خود از هجوم به این باریکه دورتر می‌شوند.

عملیات «شمشیر آهنین» رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، گویا امروز در طوفانی سهمگین‌تر از «طوفان‌الاقصی» گرفتار شده است. عملیات چندجبهه‌ای نیروهای مقاومت در منطقه، بخش مهمی از ظرفیت‌های تهاجمی رژیم صهیونیستی را به تحلیل برده است.

در جنگ غزه، چهار گروه مقاومت فلسطین، حزب الله لبنان، مقاومت یمن و گروه‌های مقاومت عراق به طور محدود وارد نبرد با ارتش صهیونیستی شده و توانستند معادلات جنگ را با وارد کردن ضرباتی به صهیونیست‌ها تغییر دهند. حماس و جهاد اسلامی در غزه و کرانه باختری در صف اول نبرد نابرابری قرار دارند که همه جهانیان را به شگفتی واداشته است.

در میان گروه‌های مقاومت، اقدام رزمندگان و ارتش یمن با توجه به بُعد مسافت بیش از ۱۵۰۰ کیلومتری با سرزمین‌های اشغالی با شلیک چندین موشک دوربرد و اعزام تعداد زیادی پهپاد انتحاری به بندر ایلات در جنوب و بندر حیفا در شمال سرزمین‌های اشغالی برای نابودی زیرساخت‌های این دو بندر، آزادی‌خواهان جهان را به تحسین وا داشت.

پای ارتش ملی یمن روی شریان اقتصادی رژیم

نیروی دریایی ارتش یمن این روزها با ایجاد یک حصار دریایی رژیم صهیونیستی را به ستوه آورده است. نیروهای مسلح یمنی در حمایت از مردم بی دفاع غزه، مانع از عبور کشتی‌هایی می‌شوند که می‌خواهند از مسیر خلیج عدن و تنگه باب‌المندب و دریای سرخ به سمت بندرگاه‌های رژیم بروند. کشتی‌هایی هم که به هشدارها توجه نمی‌کنند، از سوی ارتش یمن هدف قرار داده می‌شوند، مانند آنچه در روزهای گذشته رخ داد و خواب را از چشمان صهیونیست‌ها و حامیانش ربود.

تل‌آویو زیر آتش مقاومت منطقه/ پیروزی طوفان‌الاقصی بر شمشیر آهنین

به نوشته الجزیره، سالانه بالغ بر ۲۷۸ هزار کشتی با استفاده از مسیر دریای سرخ به سمت بندرگاه‌های رژیم می‌روند، کشتی‌هایی که مسیر برقراری حجم زیادی از تجارت ۴۰ میلیارد دلاری تل‌آویو با کشورهای آسیایی از جمله هند، چین، ژاپن و سنگاپور را هموار می‌کنند. تغییر احتمالی مسیر این کشتی‌ها هم رژیم را با افزایش قابل توجه هزینه‌های حمل و نقل مواجه می‌کند که فشاری مضاعف بر اقتصاد در مضیقه تل‌آویو است.

در حال حاضر کشتی‌های تجاری رژیم، مسیر امن حرکت خود را به واسطه اقدامات یمنی‌ها از دست داده‌اند و مقام‌های تل‌آویو و واشنگتن راهکار مشخصی برای جلوگیری از انزوای رژیم در عرصه دریایی ندارند.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به مقام‌های واشنگتن و اروپا هشدار داده در صورت بی عملی آنها، خود برای رفع محاصره دریایی وارد عمل خواهد شد. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا هم از مذاکراتی برای تأسیس نیروی بین‌المللی مأموریت‌های دریایی ضد نیروهای مسلح یمن خبر داده است. این مساله مشخص است که آمریکا به دنبال گسترده‌تر شدن دامنه جنگ در خاورمیانه نیست و خواهان مشارکت دیگر کشوره در تأمین هزینه‌های چنین عملیاتی است.

این در شرایطی است که ارتش یمن هنوز از تسلیحات با قدرت تخریب بالای خود استفاده نکرده است. نیروهای مقاومت برای تنگ کردن محاصره دریایی رژیم از مجموعه وسیعی از سلاح‌ها و تاکتیک‌ها برخوردار هستند. بر اساس گزارش مؤسسه واشنگتن، ارتش یمن می‌توانند با استفاده از مجموعه وسیعی از توانایی‌ها و تاکتیک‌ها، اهداف خود را در تنگه باب المندب محقق کنند.

این توانمندی‌ها عبارتند از: مین‌های چسبنده، عملیات بالا رفتن از کشتی‌ها و به کنترل درآوردن آنها از طریق استفاده از قایق‌های کوچک یا هلیکوپتر، حملات موشکی دوش پرتاب یا از راه دور توسط غواصان آموزش دیده، پرتاب موشک‌های کوتاه‌برد از روی قایق‌های تندر، پهپادهای تهاجمی انتحاری مانند «شهاب»، «قاصف» و «وید»، انواع موشک‌های کروز ضدکشتی که ممکن است بردی بین ۸۰ تا ۳۰۰ کیلومتر داشته باشند، موشک‌های «صیاد» و «سجیل»، موشک‌های بالستیک ضدکشتی دور بُرد که برای استفاده از آنها به اطلاعاتی از هدف موردنظر در یک بازه زمانی مشخص نیاز است.

اهرم فشار حزب‌الله از شمال

تاکتیک حملات فرسایشی و محدود حزب‌الله به انتظارهای غیرواقع‌بینانه برای ورود فراگیر مقاومت لبنان به جنگ با رژیم پاسخ داد. حمایت حزب‌الله لبنان از نیروهای مقاومت غزه با هدف قرار دادن مواضع صهیونیستی در بخش شمالی از همان روزهای نخست شروع جنگ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

عملیات مقاومت لبنان، بخش قابل توجهی از ظرفیت تهاجمی ارتش صهیونیستی را در بخش شمالی به خود مشغول کرده است. حزب الله لبنان عملاً سه لشکر رژیم صهیونیستی را در شمال سرزمین‌های اشغالی به خود مشغول داشته و در شعاع ۱۰ کیلومتری هر آنچه که صهیونیست‌ها برای حفظ امنیت خود چیده بودند جمع‌آوری کرده است.

تل‌آویو زیر آتش مقاومت منطقه/ پیروزی طوفان‌الاقصی بر شمشیر آهنین

رسانه‌های رژیم صهیونیستی معتقدند که حزب‌الله لبنان در جبهه شمالی سرزمین‌های اشغالی دست برتر را در اختیار دارد و تا زمانی که اوضاع منطقه تغییر نکند، شهرک‌نشینان شمال سرزمین‌های اشغالی به مناطق سکونت‌شان باز نمی‌گردند.

«زفی یحزکلی» تحلیلگر مسائل عرب وضعیت شرایط مناطق شمالی را به مثابه گرفتار شدن تل‌آویو در «تله» دانسته و از خالی شدن کامل تمامی مسیرهای مواصلاتی در این منطقه به واسطه جریان داشتن «جنگی تمام عیار» خبر داده است.

«شلومی الدار» خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز تحولات شمال اراضی اشغالی را به «جنگ موشک‌ها علیه زره‌ها» تشبیه کرده و گفت: اسرائیلی‌ها حتی در جنگ دوم لبنان (۲۰۰۶) در منازل خود باقی ماندند، چرا که کاتیوشا را تهدیدآمیزترین سلاح حزب‌الله می‌دانستند، اما امروز موشک‌های ضد زره تهدیدی بسیار بیشتر از آن دارد.

مقاومت عراق و حملات علیه مواضع حامی اصلی صهیونیست‌ها

پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه زیر ضربات موشکی و پهپادی مقاومت در سوریه و عراق است. مقاومت در عراق و سوریه پذیرفته است سهمی از مواجهه نظامی با رژیم صهیونیستی را تقبل کند. حمله پهپادی اخیر به ۲ پایگاه آمریکایی «التنف» و «الرکبان» در مثلث مرزی سوریه با عراق و اردن تازه‌ترین اقدام نیروهای مقاومت عراق به مواضع بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است.

مقاومت اسلامی عراق به خاطر نقش مدیریتی و حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه و عراق را بخشی از اهداف مشروع خود می‌داند. از آغاز حمله‌های رژیم صهیونیستی و حمایت همه‌جانبه آمریکا از آن تاکنون، پایگاه‌های نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه از حمله‌های متعدد پهپادی، راکتی و موشکی مقاومت اسلامی عراق در امان نیستند.

تاکنون گروه‌های مقاومت در عراق، ده‌ها بار مقرها و پایگاه‌های محل حضور نظامیان آمریکایی در سوریه و عراق را هدف قرار داده‌اند و طبق گفته آمریکا تاکنون بیش از ۶۶ نظامی مجروح شده‌اند. وزارت دفاع آمریکا هم از افزایش ۴۵ درصدی سطح حملات ضد ارتش آمریکا در عراق و سوریه طی هفته‌های اخیر خبر داده است.

«ابوالاء الولایی»، دبیرکل کتائب سیدالشهدا به تازگی و پس از هدف قرار گرفتن سفارت آمریکا در بغداد در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: ما به تمام واسطه‌گران عراقی احترام می‌گذاریم و تا زمانی که جنایات صهیونیست‌ها در غزه و اشغالگری آمریکا در عراق ادامه دارد، سخن گفتن درباره توقف یا محدود کردن عملیات‌ها را مردود می‌دانیم.

بر این مبنا، می‌توان پیش‌بینی کرد که تا زمانی که قساوت‌های رژیم در غزه ادامه دارد، مواضع آمریکا در منطقه در تیررس نیروهای مقاومت خواهند بود و این همان مساله‌ای است که یک مجله آمریکایی به آن اشاره کرده و نوشت: نیروهای نظامی ما جان خود را بدون دلیل به خطر می‌اندازند، چرا که مسئولان سیاسی فاقد شجاعت سیاسی لازم هستند.

فرجام کلام

حماس اکنون بر روی توان خود در تونل‌ها، تله‌گذاری انفجاری، درگیر شدن صهیونیست‌ها در نبرد تن به تن و فرسایشی شدن درگیری‌ها متمرکز است. حماس برای مقاومت عمدتاً به نیروهای خود و هم‌افزایی نیروهای مقاومت منطقه اتکا دارد. بر این مبنا، حملات موشکی در لبنان، عراق، سوریه و یمن همچنان ادامه دارد.

حملات موشکی حماس جریان عادی زندگی را در سرزمین‌های اشغالی بر هم زده و در کنار حملات حزب‌الله در مرزهای شمالی این کشور باعث شده بیش از ۱۵۰ هزار نفر در شهرهای مرزی رژیم جابه‌جا شوند؛ جمعیتی که شاید دیگر به مناطق شمالی بازنگردند.

به اعتقاد «شلومی الدار» خبرنگار اسرائیلی، ساکنان مناطق شمالی در آینده به دنبال انتقال دائمی از این مناطق خواهند بود، چرا که در آنجا احساس امنیت ندارند و احساس می‌کنند که تل‌آویو آنها را رها کرده است.

اقدامات حمایتی انجام‌شده از سوی جبهه مقاومت و گسترش حملات از سوریه، لبنان، عراق و یمن شاید شمشیر آهنین رژیم را نشکسته باشد، اما به حتم برندگی آن را کم کرده است.

به گزارش دویچه وله، ارتش اسراییل به پشتوانه حملات هوایی، به مراکز حماس و تونل‌های اصلی آن حمله کرده و تجهیزات مخصوص و مواد منفجره را برای نابودی تونل‌ها وارد بخش مرکزی غزه کرده است. این مرحله از درگیری که شامل جنگ شهری و درگیری در تونل‌های تو در توی زیرزمینی است، سخت‌ترین مرحله جنگ برای رژیم و نقطه قوت حماس است.

ابزار حماس برای حفظ حکمرانی اقداماتی چون عملیات نامتقارن، تله‌گذاری، شبیخون زدن و فرسایشی کردن درگیری است. کار آنها از جهاتی شبیه طالبان در افغانستان است، با این تفاوت که حماس فرصتی طولانی نداشته و باید بتواند چند ماه در برابر حملات سنگین اسراییل مقاومت کند. این در حالی است که بنا بر گزارش‌ها، اکنون جبهه مقاومت به غیر از رزمندگان فلسطینی از ۲۰ درصد ظرفیت نظامی خود استفاده می‌کنند.

در صورت تداوم و تشدید قساوت‌های رژیم علیه مرم بی دفاع غزه، ورود بیشتر و گسترده‌تر نیروهای مقاومت به معادلات، فرسایشی‌تر شدن جنگ و بر هم خوردن محاسبات تهاجمی رژیم دور از انتظار نیست.

کد خبر 5968357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha